Nikolai Medtner is de grootste levende componist van mijn tijdSergei Rachmaninoff

Mezzosopraan Ekaterina Levental en pianist Frank Peters zetten zich in met hun Medtner project voor het vergroten van de bekendheid van muziek van de Russische componist Nikolai Medtner (1880 – 1951), met name zijn liederen.

Zij geven concerten en maken registraties van zijn integrale lied repertoire – bestaande uit meer dan 100 liederen – die ze uitbrengen op een unieke serie CD’s.

Medtner’s muziek openbaart andere en volstrekt eigen werelden. Hij is een architect die met klank diamanten weet te slijpen. Profetisch, integer, eigenwijs, verstild, wild en stuurs de essensie van zijn waarheid onderzoekt. En daarmee een nieuwe, persoonlijke en pure schoonheid weet te creëren.

De eerste vier uitgaven van de CD’s  werden met veel succes ontvangen door de pers en publiek. Men spreekt van een ‘triomf’ en roemt de overtuigende wijze waarop de muziek wordt benaderd en uitgevoerd.

De eerste CD ‘Incantation’ won in september 2021 de belangrijkste Russische muziekprijs Pure Sound Award. Pure Sound Award wordt uitgereikt door de Russische Muziek Unie voor de beste opname van de Russische muziek. Onze CD won de prijs in de categorie ‘Vocale Kamermuziek’.

Meer informatie over het Medtner Project  www.NIKOLAIMEDTNER.com