Op 20 november 2021 speelt Duo Bilitis één van hun laatste gezamenlijke concerten in het Concertgemaal Amsterdam.

Bestel hier kaarten voor dit concert

Na achttien jaar intense samenwerking kondigen wij, Duo Bilitis, ons laatste seizoen aan.

Vanaf 2004 speelden we honderden concerten in binnen- en buitenland, verstrekten we vele compositieopdrachten voor onze bezetting en brachten we drie CD’s uit met eigen arrangementen. Wij zijn ontzettend gelukkig dat wij al die tijd onze liefde voor muziek hebben kunnen delen en vermenigvuldigen. 

Wij werden gedreven door een diepe artistieke behoefte om nieuwe klankwerelden te creëren, de mogelijkheden van onze instrumenten te ontstijgen en de muziekwereld te verrijken met nieuw repertoire. We voelen dat we deze droom hebben kunnen waarmaken en kijken terug op een prachtige periode samen, waarin wij ons individueel en als duo hebben kunnen ontwikkelen.

De afgelopen jaren hebben onze afzonderlijke carrières ons op nieuwe paden gebracht. En wij kiezen er nu voor om deze los van elkaar verder te ontwikkelen. Ekaterina richt zich op haar solo carrière en haar eigen producties met Leks Compagnie. Eva’s focus ligt op kamermuziek, nieuw gecomponeerde muziek en muziektheater.

Wij hebben vooral goede herinneringen aan jullie, ons publiek en wij hopen je dit komend seizoen te zien tijdens één van de concerten; ons favoriete repertoire staat op het programma!

-