In september 2017 hebben Ekaterina Levental en de pianist Maurice Lammerts van Bueren een nieuwe CD uitgebracht bij de label Quintone, The Silver Age/De Zilveren Tijd met de muziek van Rachmaninoff, Tsjaikovsky en Moussorgsky. De CD is met veel lof ontvangen door de pers en is de CD van de week geweest op Radio 4 in de week van 16 oktober 2017.

De CD is hier verkrijgbaar of bij Bol.com

De CD kunt u hier beluisteren:

https://www.nporadio4.nl/cds/ekaterina-levental-the-silver-age

In de pers:
“… Liederen vol passie en weemoed, op onnavolgbare wijze vertolkt door Ekaterina Levental. Met haar warme, flexibele mezzo voelt zij zich in dit Russisch liedrepertoire duidelijk als een vis in het water. Haar gepassioneerde vertolkingen zijn indrukwekkend…” (De Liedvriend van de Vrienden van het Lied)
“…door merg en been gaande vertolking van Moesorgski’s huiveringwekkende Liederen en dansen van de dood” (Opus Klassiek)
“…Levental is een veelzijdig kunstenaar met een krachtig stemgeluid” (NRC)
“… Met Maurice Lammerts van Bueren aan de vleugel klinkt hier een volop bezielde stem die getuigt van haar liefde voor deze liederen. Geen overdrijving, geen opsmuk maar eerlijke vertolkingen. Bij Moussorgsky acteert ze bovendien met wisselende emoties…” (Noord-Hollands Dagblad)
“…Met een mooie, krachtige stem waarin het Slavische karakter sporen naliet is Levental een ideale vertolkster van dit moois. Ze kan heel expressief en gevoelig voordragen zoals in Tchaikovsky’s en Rachmaninovs Wiegenliederen, maar ook heel heldhaftig en assertief zoals in de laatste brokken van Moesorgsky…” (Musicalifeiten)
“…Daar waar de meeste vertolkers het lied als een timide fluisterverzoek inzetten, zet Levental haar stembanden open in een soort pijnlijke schreeuw om aandacht. Daar voel je je ongemakkelijk bij en dat is denk ik ook de bedoeling.Dat ongemakkelijke gevoel blijf ik de hele recital houden: ik ken de liederen heel erg goed en toch is het alsof ik ze nu voor het eerst hoor. Dat noem ik werkelijk grote kunst…
Niet te missen…”(Basia Jaworski, Basia con fuoco)

-