Op 13 oktober lanceert Ekaterina in samenwerking met 7 Mountain Records en videographer Annejet Brandsma een single met het lied van Anna Cramer – Int Holt (In het Bos).

Int Holt is een lied van de Nederlandse componiste Anna Cramer, die 150 jaar geleden geboren werd in Amsterdam. Anna was gefascineerd door de dialecten en zocht naar verbinding tussen klank en de betekenis van het woord. Daarom kiest zij voor een gedicht van Klaus Groth, geschreven in het Nederduits. Het gedicht beschrijft de schoonheid van het woud (Int Holt), waar je graag wilt liggen als je dood bent, stil en koud.

Anna’s uitzonderlijk talent is nooit echt erkend, maar haar muziek is eigen en van een bijzondere kwaliteit, die je nog steeds direct aanspreekt. Anna leefde in roerige tijden, en was kwetsbaar als alleenstaande vrouw. Met haar onverzettelijkheid en eigenzinnigheid is ze een inspiratiebron voor Ekaterina.

Dit lied maakt onderdeel uit van een solo programma ‘Quand je dors – Als ik droom’.

Schrijfster en altvioliste Ewa Maria Wagner schrijft over deze uitvoering het volgende:

‘Als een stille bewonderaar van Anna Cramer viel ik stil bij het luisteren naar de interpretatie van Ekaterina Levental die haar lied “Int Holt” zingend op de harp vertolkt. De verbinding tussen muziek en woord weet Ekaterina zo te benaderen dat je zonder de moeilijke tekst in het Nederduits te volgen alsnog verdwaalt in het beschreven woud van je eigen verbeelding.’

-