In samenwerking met 7 Mountain Records produceert Ekaterina twee single releases: ‘Int Holt’ van Anna Cramer (verschenen eerder in oktober) en ‘Oh! Quand je dors’ van Franz Liszt.

Naar het laatste lied is ook een nieuw solo programma van Ekaterina vernoemd: Quand je dors – Als ik droom.

Franz Liszt’ Oh! Quand je dors behoort tot één van hoogtepunten uit het liedrepertoire en is één van Liszt’s beroemdste liederen. Het is gebaseerd op een gedicht van de Franse romanticus Victor Hugo, en is een oproep om te transformeren naar een andere realiteit in een gezamenlijke droom.

Origineel geschreven voor piano, wordt het nu voor het eerst uitgevoerd met de harp. De arpeggio’s op de harp geven dit lied een hele nieuwe dromerige klankwereld. Zang en harp ontmoeten elkaar in tedere lange lijnen en nodigen de luisteraar uit om te dromen en zich mee te laten voeren in de fantasie en verbeelding.

Schrijfster en altvioliste Ewa Maria Wagner schrijft over deze uitvoering het volgende:

‘Met het beroemde lied Oh! Quand je dors van Franz Liszt weet Ekaterina Levental, die zichzelf op de harp begeleidt, een nieuwe wereld te toveren die de oorspronkelijke versie voor stem en piano doet vergeten. Laat je verleiden door de dromerige harp-arpeggio’s in combinatie met haar stem om een betoverend klankwereld te betreden.’

De single is verschenen op alle streaming kanalen en als video op YouTube:

-